Een merkbaar verschil.

Wintercheck

De winter is een lastige periode voor de auto. De motor en sommige onderdelen hebben het zwaar te verduren. Laat daarom een wintercheck voordat het echt winter is uitvoeren. Dan kom je niet in de kou te staan.

In de winter komen in veel pechgevallen voor. door zware weersomstandigheden heeft de auto het extra moeilijk. De accu werkt minder goed door de kou, waardoor de auto niet of slecht start. Banden hebben weinig grip op de weg door bevriezing. En de carrosserie gaat eerder roesten door strooizout. Net als de tuin, moet ook de auto klaar zijn voor de winter.

In de wintercheck controleert een Budgetservice.nl dealer jouw auto op meer dan twintig punten die het in de wintermaanden zwaarder hebben dan normaal. Om veilig door de winter te komen moeten accu, vloeistofniveau en bandenprofiel in orde zijn. Als een Budgetservice.nl dealer bij een wintercheck mankementen aan jouw auto tegenkomt, neemt hij eerst contact met je op om toestemming te vragen voor reparatie of vervanging van onderdelen.

Veel gestelde vragen over Wintercheck

Bij een wintercheck controleert de monteur of deze zaken in uw auto allemaal goed werken of aanwezig zijn: kachelventilator van de verwarming, spiegelverwarming, ruitenwissers, ruitenwisservloeistof, sproeisysteem, verlichting voor en achter, mistlampen, lampenset, ruiten, koelvloeistof, motorolie, remvloeistof, V-snaar of multiribriem, accu (zuurgraad, corrosie op polen en bevestiging) accu, bandenspanning en -profiel, reserveband, remmen, remslangen en leidingen en de laadspanning van de dynamo. Let op, het eventueel vervangen van deze onderdelen is niet in de prijs van de wintercheck meegenomen. Die werkzaamheden moet je dus aanvullend betalen, maar ze worden pas uitgevoerd nadat de Budgetservice.nl dealer contact met je heeft opgenomen.

Het is verstandig om al in oktober een wintercheck te laten uitvoeren. In die maand is er vaak onverwachte nachtvorst en sneeuwval. Zo ben je in ieder geval op tijd met de wintercheck.