Een merkbaar verschil.

Wat is mobiliteitsgarantie?

De mobiliteitsgarantie is een dienst die vaak wordt aangeboden door autodealers bij de aanschaf van een (nieuwe) auto. Het is een service voor kosteloze pechhulp onderweg in binnen en buitenland. Met deze service kun je zorgeloos de weg op. In deze blog vertellen we je meer over de mobiliteitsgarantie.

Mobiliteitsgarantie voor pechhulp

Met de mobiliteitsgarantie kun je bij problemen onderweg contact opnemen met de mobiliteitsservice van het automerk. Vervolgens wordt de dichtstbijzijnde dealer of de pechservice ingeschakeld voor hulp. Een professionele hulpverlener komt dan naar je toe om je weer op weg te helpen. Als dit niet mogelijk is dan wordt een passende oplossing gezocht, zoals het slepen van de auto naar de dichtstbijzijnde dealer, een vervangende auto of alternatief vervoer. Dit wordt in veel gevallen volledig vergoed tijdens de garantieperiode van de auto. In deze periode kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik maken van de mobiliteitsgarantie.

Voorwaarden mobiliteitsgarantie

Er is een aantal voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de pechhulp die de mobiliteitsgarantie biedt. De auto dient bijvoorbeeld volgens het advies te zijn onderhouden en de schade aan de auto dient niet door eigen toedoen veroorzaakt te zijn.

Is de mobiliteitsgarantie hetzelfde als een wegenwachtservice?

Nee, de mobiliteitsgarantie is niet hetzelfde als een wegenwachtservice, zoals de ANWB. De mobiliteitsgarantie heeft strengere voorwaarden en biedt dus een beperktere service. Zo zal je bijvoorbeeld bij het niet starten van je auto door de verkeerde brandstof wel terecht kunnen bij een pechhulp zoals de Wegenwacht, maar niet bij de mobiliteitsservice van je auto. Ook om je auto weer aan de praat te krijgen als deze niet start door een lege accu dien je een pechhulp te bellen. En zo zijn er meer diensten die enkel door een pechhulp worden uitgevoerd. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door wanneer je een auto aanschaft met mobiliteitsgarantie.

Meer weten?

Heb je vragen over de mobiliteitsgarantie? Aarzel niet en neem contact met ons op. Budgetservice.nl is een vereniging van dealers. In onze eigen werkplaats voeren wij onderhoud uit aan jouw auto. Als je pech hebt met je auto, zorgen wij dat je auto snel weer gerepareerd wordt.

Offerte Grote onderhoudsinspectie.

Wil je meer weten?

Deel dit bericht