Een merkbaar verschil.

Een vakantiecheck voor je auto: 3 goede redenen!

Als je op vakantie gaat met de auto wil je natuurlijk niet dat je onderweg stil komt te staan door autopech. Gelukkig kun je dit zoveel mogelijk voorkomen. Namelijk door een goede voorbereiding met behulp van een vakantiecheck.

In deze blog geven we je drie redenen om een vakantiecheck op je auto uit te laten voeren.

1. Controle op vitale punten

Tijdens een vakantiecheck wordt je auto grondig gecheckt op verschillende kernpunten. Zo wordt onder andere gekeken naar het bandenprofiel, de verlichting, remmen en accu. Indien er reparaties nodig zijn, wordt er eerst contact met je gezocht en om toestemming gevraagd. Zo weet je altijd vooraf waar je aan toe bent en wat het je gaat kosten.

Let op: de airconditioning wordt niet standaard gecontroleerd tijdens een vakantiecheck. Daarom is het verstandig om de vakantiecheck te combineren met een aircocheck. Zo ben je verzekerd van een schone en frisse lucht en een aangename temperatuur tijdens je vakantierit.

2. Kosten besparen

Tijdens een vakantie maakt je auto flink wat overuren. Dit kan zorgen voor het extra snel slijten van onderdelen.

Door een vakantiecheck uit te voeren weet je direct of bepaalde onderdelen, zoals de remblokken, al te versleten zijn om een hele vakantie mee door te rijden. Door deze tijdig te vervangen kun je kosten besparen. Doorrijden met versleten onderdelen kan namelijk betekenen dat andere onderdelen, zoals de remschijven, uiteindelijk vervangen moeten worden. Het gevolg is dat je voor veel hogere kosten komt te staan. Besparen op een vakantiecheck kan dus duur uitpakken!

Lees ook: Auto-onderhoud uitstellen of overslaan om te besparen op je auto?

3. Onbezorgd op vakantie

Vakantie is bedoeld om te ontspannen. En zeg nou zelf, dat lukt niet als je onderweg met autopech te maken krijgt! Een vakantiecheck zal de kans op problemen onderweg fors verkleinen en geeft je dus meer zekerheid dat de auto doorrijdt terwijl jij van je welverdiende vakantie geniet. Zo rijd je onbezorgd en veilig naar je vakantiebestemming.

Vaste prijs voor een vakantiecheck

De kosten voor een vakantiecheck kunnen per garage sterk verschillen. Bij Budgetservice.nl hebben we daarom prijsafspraken gemaakt met alle garages die bij ons zijn aangesloten. Vul hier je kenteken in en je ziet direct de beschikbare garages en de vaste prijzen!

Offerte Vakantiecheck.

Wil je meer weten?

Deel dit bericht