Een merkbaar verschil.

Uitlaat achterdemper vervangen

Met een kapotte achterdemper maakt jouw auto enorm lawaai. Voor dat geluid van een racewagen kan je zomaar een paar honderd euro boete krijgen. Je bent dan goedkoper uit met een nieuwe achterdemper.

Het geluid van de uitlaat wordt steeds harder als de achterdemper lek is. Die demper zit aan het einde van de uitlaat. Hij dempt uiteraard het geluid, maar zorgt ook voor het geleiden van uitlaatgassen. Als de achterdemper lek is, wordt het geluid veel harder dan wettelijk toegestaan, met een mogelijke boete tot gevolg. Door zo'n lek kan jouw auto ook minder vermogen krijgen door te lage tegendruk. Die verlaagde tegendruk is vaak zeer schadelijk voor de auto. 

De Budgetservice.nl dealer vervangt de achterdemper voor een vaste, vooraf afgesproken prijs. Er kunnen meer onderdelen moeten worden vervangen, bijvoorbeeld de uitlaatklemmen of de rubbers waarmee de uitlaat aan de bodem van de auto is bevestigd. Zulke onderdelen worden pas vervangen na jouw toestemming. De dealer neemt dan contact met je op.

Veel gestelde vragen over Uitlaat achterdemper vervangen

Jazeker. Als je de uitlaatpijp met een doek dichthoudt terwijl de motor draait, dan moet de druk op die doek steeds groter worden. Je mag dan geen sissend geluid horen, anders is er een lek waardoor uitlaatgassen ontsnappen.

Dat kan gevaarlijk zijn. Zonder een goed werkende uitlaat stijgt de uitlaatgastemperatuur. Waardoor de uitlaatkleppen in de motor en de katalysator kunnen verbranden.