Een merkbaar verschil.

Schokdempers voorzijde vervangen

De schokdempers aan de voorzijde houden jouw auto onder controle in bochten en ze verkorten de remweg. Twee belangrijke eigenschappen voor veilig rijgedrag, die je dus niet mag verwaarlozen.

Schokdempers (ook wel: schokbrekers) houden de wielen van de auto tegen het wegdek. Ze vangen hobbels op zodat de auto zo neutraal mogelijk over de weg rijdt (zonder te 'stuiteren'). Daardoor werken ook de remmen optimaal. Bovendien hebben de banden meer grip op de weg bij goedwerkende schokdempers en slijten ze veel minder. Met versleten schokdempers is de remweg langer en raak je sneller de controle kwijt over de auto in de bochten. 

Kortom, schokdempers moeten op tijd worden vervangen. De Budgetservice.nl dealer vervangt de schokdempers van jouw auto tegen een vaste, vooraf afgesproken prijs. De schokbrekers aan de voorzijde horen bij het sturende gedeelte van de auto. Het veerpootlager verbindt de auto met de schokdemper. Daardoor voel je nauwelijks trillingen en schokken in het stuur. Als de veerpootlagers ook zijn versleten, worden ze pas vervangen nadat de Budgetservice.nl dealer contact met je heeft opgenomen voor toestemming.

Veel gestelde vragen over Schokdempers voorzijde vervangen

Na gemiddeld zo'n 80.000 km moeten schokdempers worden vervangen. Maar dat hangt wel af van jouw rijgedrag en hoe zwaar de auto is. Verkeersdrempels en vaak rijden in de binnenstad zijn twee boosdoeners waardoor de schokdempers soms eerder moeten worden vervangen. Laat schokdempers sowieso na elke 20.000 gereden kilometers controleren.

Ja. Er zijn verschillende tekenen die doen vermoeden dat schokdempers zijn versleten, bijvoorbeeld: -het kost je moeite om bij sterke zijwind de auto in een rechte lijn te houden -of het voelt alsof de auto op en neer 'stuitert' op een wegdek dat niet effen is -of de auto 'duikt' sterk naar beneden bij het remmen -of je moet na elke bocht weer bijsturen om de auto terug in een rechte lijn te brengen -of het valt op dat de banden heel onregelmatig slijten -of midden op het loopvlak van de band zitten slijtplekken Als twee van deze situaties bij jouw auto het geval zijn, dan moeten de schokdempers worden gecontroleerd en waarschijnlijk worden vervangen.