Een merkbaar verschil.

Ruitenwissers vervangen: wanneer en hoe?

Goede ruitenwissers zijn belangrijk voor je veiligheid op de weg. Zonder goed werkende ruitenwissers heb je tijdens een regenachtige dag namelijk geen goed zicht.

Bovendien kom je zonder goede ruitenwissers niet door de APK en kunnen versleten ruitenwissers je voorruit beschadigen. Het is dus belangrijk om de werking van je ruitenwissers regelmatig te controleren en ze tijdig te vervangen.

Wanneer ruitenwissers vervangen?

Wanneer is het dan precies tijd om ze te vervangen? Niet goed werkende ruitenwissers zijn eigenlijk heel gemakkelijk te herkennen. Als ze een of meer van de volgende gebreken vertonen, is het echt tijd voor nieuwe ruitenwissers:

  • Ze maken een hoop gepiep tijdens het wissen van de ruiten,
  • Ze maken de ruiten niet meer volledig schoon en droog, maar laten bij gebruik strepen achter,
  • Ze stuiteren over het glasoppervlak.

De gebreken worden veroorzaakt door versleten ruitenwisserbladen. Deze zijn van rubber dat na verloop slijt door veelvuldig gebruik en uitdroging door zonlicht. Ruitenwissers zijn meestal na ongeveer 1 jaar toe aan vervanging.

Welke ruitenwissers?

Voordat je je ruitenwissers vervangt, is het belangrijk dat je de juiste ruitenwissers voor jouw auto koopt! Er zijn veel verschillende soorten ruitenwissers te koop. Meestal staat op de verpakking voor welke type auto de ruitenwissers geschikt zijn. Je kunt natuurlijk ook naar je dealer of een garage om een set ruitenwissers te kopen.

Ruitenwissers zelf vervangen

Ruitenwissers vervangen is niet heel moeilijk en kun je dus prima zelf doen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Trek de ruitenwisserarm voorzichtig overeind.
  2. Druk het clipje aan het einde van de ruitenwisserarm in. De wisser kun je nu naar beneden schuiven totdat je deze los kunt halen.
  3. Plaats de nieuwe ruitenwisser beneden in de arm en schuif omhoog totdat je een klik hoort. Hij zit dan goed vast.
  4. Plaats de arm weer voorzichtig op je voorruit.

Vergeet ook niet de ruitenwisser aan de achterzijde te vervangen!

Ruitenwissers laten vervangen

Kom je er toch niet uit? Dan kun je natuurlijk ook altijd je ruitenwissers laten vervangen bij een garage. De Budgetservice.nl dealer vervangt ruitenwissers voor een vaste, vooraf afgesproken prijs. Door onze kentekencheck kun je snel zien waar je in jouw omgeving voor een vaste prijs de ruitenwissers kunt laten vervangen.

Offerte Ruitenwissers voorzijde vervangen.

Wil je meer weten?

Deel dit bericht