Een merkbaar verschil.

Remschijven en -blokken voorzijde vervangen

Als de remschijven zijn versleten ontstaat steeds minder wrijving tussen de remblokken en remschijven. Dat merk je al gauw bij het remmen. Werken de remmen met een vertraging - dus duurt het even voordat ze goed werken? Laat dan een Budgetservice.nl monteur naar jouw remmen kijken. Door het vervangen van de remschijven remt je auto weer zoals het hoort - wel zo veilig!

Heeft jouw auto nieuwe remschijven nodig? Daar horen altijd nieuwe remblokken bij. De een kan niet zonder de ander. Alleen door beide te vernieuwen werken de remmen weer voor de volle honderd procent. Een Budgetservice.nl dealer vervangt de remschijven voor een vaste, vooraf afgesproken prijs. Deze prijs is inclusief de kosten van het monteren van nieuwe remblokken. 

Waarschuwingslampje remmen

Brandt het waarschuwingslampje van de remmen op jouw dashboard? Dan zijn meestal de remblokken versleten. Vaak is dan de slijtindicator ook aan vervanging toe. Daar komen aanvullende kosten bij, maar die prijs wordt altijd vooraf eerst vermeld. Daarna wordt dit onderdeel alleen vervangen met jouw goedkeuring. 

Veel gestelde vragen over Remschijven en -blokken voorzijde vervangen

Jazeker. Bijna driekwart van het remvermogen van de auto komt van de remmen aan de voorzijde. Daar mag je geen risico mee nemen. Het is dan ook belangrijk dat juist de remschijven aan de voorzijde altijd in goede conditie zijn.

Ja. Je kan zelf eenvoudig controleren of jouw remschijven moeten worden vervangen. Simpelweg door ernaar te kijken. Op elke remschijf zie je een glimmend spoor. Dat spoor ontstaat door contact met het remblok. Als dit spoor diep in de remschijf is gesleten, dan moeten de remschijven worden gecontroleerd en waarschijnlijk worden vervangen.

Dat is lastig aan te geven. Jouw eigen rijstijl bepaalt voornamelijk hoe snel de remschijven slijten. De stelregel is dat sneller rijden, sneller slijten betekent. Met stevig doorrijden en flink remmen ben je eerder aan nieuwe remschijven toe.