Een merkbaar verschil.

Remblokken voorzijde vervangen

Met piepende remmen voor de deur stoppen? Het klinkt stoer, maar is zeker geen goed teken. Een piepend geluid (of een brandend remlampje op uw dashboard) betekent vaak dat de remblokken zijn versleten.

Bij elke autorit rem je talloze keren. En bij elke afremming slijten de remblokken.
Jouw auto gaat dus steeds slechter remmen. Bij versleten remblokken ontstaan levensgevaarlijke situaties. De remweg wordt te lang en je staat simpelweg te laat stil. Vervang daarom altijd de remblokken op tijd.

Als je bij een Budgetservice.nl dealer nieuwe remblokken op jouw auto laat monteren, worden ook de remklauwen gereinigd en 'gangbaar' gemaakt. Dat is in de prijs meegenomen. Op jouw dashboard zit een waarschuwingslampje voor de remmen. Als dat lampje brandt, is de slijtindicator vaak ook aan vervanging toe. Die indicator wordt altijd pas vervangen ná jouw toestemming.

Veel gestelde vragen over Remblokken voorzijde vervangen

Daar is geen vaste termijn voor. Hoe zwaarder jouw auto en hoe hogere de snelheid, des te meer slijten de remblokken. Rijd je stevig door en rem je daarbij vaak? Dan moeten de remblokken sneller worden vervangen dan met een rustige rijstijl.

Versleten remblokken hebben minder wrijving tussen remblok en remschijf. Dit kan je zelf eenvoudig aanvoelen. Trap (op een veilige, lege weg) met een snelheid van 50 kilometer per uur op de rem. Komt de auto niet direct tot stilstand? Laat dan een Budgetservice.nl dealer naar de remmen kijken.

Als jouw remblokken een 'akoestische' slijtindicator hebben, ontstaat een piepend geluid bij het remmen omdat de indicator 'bloot' ligt. Heb je een 'elekronische' slijtindicator, dan gaat op het dashbord het remmenlampje branden. Laat in beide gevallen direct de remblokken nakijken door de Budgetservice.nl dealer.