Een merkbaar verschil.

Olie check bij de dealer

Is de motorolie van jouw auto nog wel op peil? Als je rondrijdt met te weinig motorolie, vervuilde olie of de verkeerde soort olie, dan worden de brandstofkosten hoger. Of de motor raakt ernstig beschadigd.

Door de juiste olie te gebruiken, blijven onderdelen soepel draaien. Maar die olie zorgt ook voor de afvoer van vuil naar het oliefilter en voor het afkoelen van de motor. Als er te weinig olie in de motor zit (of oude olie) dan slijten onderdelen sneller en gaat de auto steeds meer brandstof verbruiken. Regelmatig olie controleren loont dus. Het vermindert de kans dat de motor kapot gaat en dat kan je een peperdure reparatie besparen.

Bij de Budgetservice.nl dealer kan je een Olie Check laten uitvoeren voor een vooraf vastgestelde prijs. Die prijs geldt alleen voor de controle. Wanneer olie moet worden bijgevuld of ververst, neemt de dealer eerst contact met je op om toestemming te vragen.

Veel gestelde vragen over Olie check bij de dealer

Bij de Olie Check controleert de Budgetservice.nl dealer niet alleen het oliepeil. Het gaat namelijk ook om de kwaliteit van de olie en of er lekkages zijn. Daarom is een regelmatige Olie Check niet onverstandig. De kwaliteit van de olie wordt snel minder als je veel kilometers rijdt. Maar ook bij veel korte ritten. Ons advies is om minstens één keer per jaar de olie te laten controleren.