Een merkbaar verschil.

Grote onderhoudsinspectie

Een grote onderhoudsinspectie (oftewel: een grote beurt) houdt jouw auto voor langere tijd in topconditie door bijna tachtig aandachtspunten te controleren.

Wil je weten hoe jouw auto er voor staat? Dan is een uitgebreide controle nodig. Je weet dan of er binnenkort nog grote reparaties nodig zijn. Misschien voorkom je die grote reparaties zelfs met deze inspectie. Hoe dan ook, je rijdt altijd zorgeloos de weg op na een grote onderhoudsinspectie. Een kleine investering om veilig in jouw auto te blijven rijden.

Voor een vaste prijs checkt de Budgetservice.nl dealer jouw auto op maar liefst achtenzeventig items van de grote inspectie checklist. Uiteraard worden ook olie en oliefilter vervangen. In sommige gevallen worden zelfs nieuwe bougies of een nieuw luchtfilter geplaatst. Dat staat dan in de specificatie bij jouw bevestiging van de afspraak. Alle andere onderdelen worden nooit zo maar vervangen. De monteur neemt eerst contact met je op voordat hij onderdelen vervangt of reparaties uitvoert.

Veel gestelde vragen over Grote onderhoudsinspectie

De bekende 'grote beurt' is eigenlijk niets meer dan een ‘kleine’ onderhoudsbeurt, maar dan met aanvullende werkzaamheden. Het gaat dus om periodiek onderhoud, meestal na elke 20.000 of 30.000 gereden kilometers. De kleine onderhoudsbeurt controleert dertig punten van jouw auto, zoals de remmen, uitlaat, schokdempers en de carrosserie. De grote onderhoudsbeurt verschilt per automerk, model en uitvoering. Sommige autofabrikanten laten bij 60.000 gereden kilometers de bougies en het luchtfilter vervangen. Andere automerken verversen na 80.000 gereden kilometers de koel- en remvloeistof als standaard procedure. De Budgetservice.nl dealer kijkt bij een grote onderhoudsinspectie naar bijna tachtig belangrijke aandachtspunten van de grote onderhoudsinspectie checklist. Zo worden onderdelen en vloeistoffen vervangen wanneer dat écht nodig is, in plaats van standaard procedures. De motorolie en het oliefilter worden overigens altijd vervangen.

Dat staat in het instructieboekje van jouw auto. Het aantal onderhoudsmomenten kan per merk en type auto verschillen. Jongere auto’s hebben vaak minder onderhoud nodig dan oudere auto’s met veel kilometers op de teller.