Een merkbaar verschil.

Distributieriem vervangen in Maastricht voor een Mazda

  • Alle merken auto´s
  • Service zoals je gewend bent bij de dealer
  • Vaste prijs garantie
  • Altijd vooraf een prijsopgave bij extra werkzaamheden
  • BOVAG garantie en RDW erkend

Vaste prijsgarantie zonder verrekeningen

Vul je kenteken in en vraag een offerte aan

Ontvang direct een offerte van een merkdealer in Maastricht

Wat is een distributieriem?

Een distributieriem is een heel belangrijk onderdeel van een automotor. De distributieriem zorgt dat bepaalde onderdelen onder motorkap met dezelfde snelheid de krukas worden aangedreven, zoals de waterpomp en de nokkenas.

Veel gestelde vragen over Distributieriem vervangen

Ieder automerk heeft per model en uitvoering een vaste termijn voor de levensuur van de distributieriem. Zo kent elke riem een maximaal aantal gereden kilometers. Als die kilometers niet worden gehaald, geldt een maximaal aantal jaren waarbinnen de distributieriem veilig functioneert. Die termijn staat altijd in het instructie- of onderhoudsboekje van jouw auto. Vaak staat de datum of kilometerstand waarop de distributieriem is vervangen ook op een sticker onder de motorkap. Is er geen sticker of termijn te vinden in het onderhoudsboekje? Laat dan de distributieriem direct vervangen. Heb je helemaal geen instructie- of onderhoudsboekjes? Bel dan onze service-desk. Zij kunnen je vertellen wanneer de distributieriem moet worden vervangen met behulp van jouw kenteken.

De Budgetservice.nl dealers monteren alleen topkwaliteit distributieriemen en span- en looprollen. Dat zorgt opnieuw voor een lange levensduur en goede krachtoverbrenging. Zulke topriemen maken geen geluid en hebben één jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten.

Een distributieriem op zichzelf is geen duur onderdeel. Voor de meeste automodellen beginnen de prijzen van zo’n riem rond de vijftig euro. Het daadwerkelijk vervangen van de distributieriem kost echter de nodige arbeidsuren – een automonteur is er al snel zo’n twee tot drie uur mee bezig.

 

Vul bovenaan deze pagina je kenteken in en je ziet direct wat het vervangen van de distributieriem bij jouw auto kost. Zonder bijkomende kosten. Wel zo makkelijk!

Niet elke auto heeft een distributieriem: het is namelijk ook mogelijk dat een auto een distributieketting heeft. Deze metalen ketting heeft dezelfde functie als een riem. Verreweg de meeste auto's hebben echter een distributieriem die gemaakt is van kunststof. Dit materiaal zorgt ervoor dat de distributieriem erg sterk en soepel is.

Voordelig onderhoud aan je Mazda

bij merkdealers

Over ons