Een merkbaar verschil.

Distributieriem vervangen

Laat de distributieriem op tijd vervangen. Als de riem breekt loopt de motor vast met enorm hoge reparatiekosten tot gevolg.

Wat doet een distributieriem?

De distributieriem is een van de belangrijkste onderdelen van een automotor. Het zorgt er namelijk voor dat alle onderdelen van de motor met dezelfde snelheid draaien en precies op elkaar zijn afgestemd. 

Lees ook: Wat is een distributieriem en waarom moet het preventief vervangen worden?

Vervangen is veiliger en goedkoper

Uiteindelijk breekt de distributieriem in de auto wanneer de riem te laat wordt vervangen. Dan loopt de motor vast, wat levensgevaarlijk kan zijn in het verkeer. Bovendien kost de reparatie van de motor duizenden euro's. Of, erger nog, de motor kan helemaal niet meer worden gerepareerd. Een distributieriem vervangen is dus veiliger en goedkoper.

Vaste prijs

Bij Budgetservice.nl betaal je een vaste prijs. Daarin zijn aanvullende kosten voor loop- en spanrollen en voor de waterpomp vaak meegenomen. Maar bekijk altijd de specificatie in de offerte om verrassingen te voorkomen. Of vraag het onze service-desk. Vul hier je kenteken in en je ziet direct de beschikbare garages en de vaste prijzen!

Bij het vervangen van een distributieriem komt een monteur soms onderdelen tegen die ook vervangen moeten worden. Zoals bijvoorbeeld de nokkenasriem, de balansasriem, de multi-V riemenset of de koelvloeistof. Zulke reparaties worden nooit klakkeloos uitgevoerd. De Budgetservice.nl dealer neemt altijd contact met je op om vooraf toestemming te vragen.

Veel gestelde vragen over Distributieriem vervangen

Ieder automerk heeft per model en uitvoering een vaste termijn voor de levensuur van de distributieriem. Zo kent elke riem een maximaal aantal gereden kilometers. Als die kilometers niet worden gehaald, geldt een maximaal aantal jaren waarbinnen de distributieriem veilig functioneert. Die termijn staat altijd in het instructie- of onderhoudsboekje van jouw auto. Vaak staat de datum of kilometerstand waarop de distributieriem is vervangen ook op een sticker onder de motorkap. Is er geen sticker of termijn te vinden in het onderhoudsboekje? Laat dan de distributieriem direct vervangen. Heb je helemaal geen instructie- of onderhoudsboekjes? Bel dan onze service-desk. Zij kunnen je vertellen wanneer de distributieriem moet worden vervangen met behulp van jouw kenteken.

De Budgetservice.nl dealers monteren alleen topkwaliteit distributieriemen en span- en looprollen. Dat zorgt opnieuw voor een lange levensduur en goede krachtoverbrenging. Zulke topriemen maken geen geluid en hebben één jaar garantie op fabricage- en/of montagefouten.

Een distributieriem op zichzelf is geen duur onderdeel. Voor de meeste automodellen beginnen de prijzen van zo’n riem rond de vijftig euro. Het daadwerkelijk vervangen van de distributieriem kost echter de nodige arbeidsuren – een automonteur is er al snel zo’n twee tot drie uur mee bezig.

 

Vul bovenaan deze pagina je kenteken in en je ziet direct wat het vervangen van de distributieriem bij jouw auto kost. Zonder bijkomende kosten. Wel zo makkelijk!

Niet elke auto heeft een distributieriem: het is namelijk ook mogelijk dat een auto een distributieketting heeft. Deze metalen ketting heeft dezelfde functie als een riem. Verreweg de meeste auto's hebben echter een distributieriem die gemaakt is van kunststof. Dit materiaal zorgt ervoor dat de distributieriem erg sterk en soepel is.