Een merkbaar verschil.

Auto-onderhoud uitstellen of overslaan om te besparen op je auto?

Denk je eraan om een onderhoudsbeurt voor je auto uit te stellen of over te slaan om geld te besparen? Hoe verleidelijk het ook is, dit is geen goed idee. Vaak ben je uiteindelijk duurder uit. In deze blog vertellen we je uit waarom.

De reden van een onderhoudsbeurt

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt je auto op verschillende belangrijke onderdelen gecontroleerd. Zo wordt de auto nagelopen op werking, slijtage en beschadigingen. Hierbij maken we onderscheid tussen een kleine en grote onderhoudsbeurt. Bij een grote onderhoudsbeurt worden er extra werkzaamheden uitgevoerd, zoals het vervangen van bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld filters en bougies. Tijdens elke beurt wordt vastgesteld of er ook aanvullend onderhoud nodig is, zoals bijvoorbeeld het vervangen van de distributieriem.

Gevolgen van geen onderhoudsbeurt

Als je bovengenoemde werkzaamheden en controles niet op tijd laat uitvoeren, loop je bijvoorbeeld het risico dat een distributieriem knapt. Dit kan als gevolg hebben dat de motor beschadigt en je uiteraard niet meer verder kunt rijden. En zo zijn er nog meer problemen die je kunt voorkomen. Zo voorkomt het op tijd vervangen van je remblokken dat je remschijven verslijten. Het vervangen van je remschijven is een stuk duurder dan de remblokken vervangen. Door controle en regelmatig onderhoud voorkom je dus grotere problemen en hogere kosten.

Hoe dan wel kosten besparen?

Er zijn ook andere manieren om kosten te besparen, namelijk door op brandstof te besparen. Hiervoor kun je onder andere je rijstijl aanpassen. Rijd bij een constante snelheid in een zo laag mogelijke versnelling en probeer altijd beneden de 110 km/uur te rijden. Ook kun je in plaats van veel remmen, de auto zo veel mogelijk laten uitrollen als een stoplicht op rood staat.

Gebruik je vaak je airco? Ook dan zijn er methoden om brandstof te besparen. Lees hiervoor: Tips voor slim en duurzaam gebruik van de airco in je auto.

Daarnaast is het verstandig om elke maand je bandenspanning te controleren en te zorgen dat de autobanden de juiste spanning hebben. Dit bespaart niet alleen benzine, maar is ook belangrijk voor je veiligheid. 

Auto-onderhoud in Nederland

Bij Budgetservice.nl kun je terecht voor een grote en kleine onderhoudsinspectie. Met goed geschoolde monteurs en eersteklas onderdelen houden we jouw auto in topconditie. Voorkomen is beter dan genezen! Wil je meer informatie of heb je een vraag en/of opmerking over deze blog? Aarzel niet en neem contact met ons op.

Offerte Grote onderhoudsinspectie.

Wil je meer weten?

Deel dit bericht