Een merkbaar verschil.

Auto afgekeurd bij APK: wat nu?

Een auto kan tijdens de APK-keuring afgekeurd worden. Wat nu? Dit is een vraag die vervolgens bij veel mensen opspeelt. In dit artikel geven we advies.

Als jouw auto APK-plichtig is, dan mag je er enkel mee rijden als deze een geldige APK (Algemene Periodieke Keuring) heeft. Een APK bepaalt of jouw auto nog veilig aan het verkeer kan deelnemen. Door te rijden met een auto zonder geldige APK, riskeer je een boete.

Wanneer heeft mijn auto een APK keuring nodig?

De datum en frequentie van de APK-keuring is afhankelijk van het type auto en hoe oud deze is. Over het algemeen wordt een nieuwe auto pas voor het eerst APK-gekeurd als deze 4 jaar oud is. Bekijk voor meer informatie het APK-keuringsschema van het RDW. Probeer altijd enkele weken voor de vervaldatum je auto te laten keuren. Is de APK van je auto al verlopen? Het is onder bepaalde voorwaarden toch toegestaan om zonder geldige APK naar de keuring te rijden.

Toch goedkeuring krijgen

Als je auto wordt afgekeurd, dan vertelt de monteur je welke reparaties noodzakelijk zijn om de auto toch APK goedgekeurd te krijgen.

Het combineren van de APK-keuring met de grote beurt is een verstandige keuze, aangezien de aandachtspunten die tijdens een grote beurt worden doorlopen voor een groot deel overeenkomen met de lijst van aandachtspunten die voor een APK afgelopen moeten worden. Door ze te combineren bespaar je dus arbeidskosten.

Kosten besparen

Een APK kan in Nederland worden uitgevoerd bij alle dealers, garages en keuringsstations die erkend zijn door het RDW. Vaak zijn de APK-keuringen bij een dealer duurder dan bij een onafhankelijke garage. Om kosten te besparen, wordt daarom vaak gekozen voor een garage. Budgetservice.nl combineert het beste van beide. Dus de kwaliteit én service van de dealer tegen een verrassend scherpe prijs. Inclusief monteur én onderdelen. Een slimme keuze om kosten te besparen op je APK en eventuele benodigde reparaties.

Niet eens met de uitslag?

Als je auto is afgekeurd en je bent het niet eens met deze beslissing, is het mogelijk om bezwaar te maken. Dit dien je direct te doen nadat je het APK-rapport hebt ontvangen. Vervolgens dient er een herkeuring bij het RDW aangevraagd te worden die je eerst zelf moet betalen. Als uit de herkeuring blijkt dat jouw auto inderdaad onterecht is afgekeurd, dan dient de garage of dealer jou de kosten terug te betalen.

Meer weten?

Heb je nog vragen over dit artikel? Of wil je weten wat een APK-keuring via Budgetservice.nl kost? Vul de kentekencheck in om direct offertes op te vragen!

Offerte APK.

Wil je meer weten?

Deel dit bericht