Een merkbaar verschil.

Airco Check

De airco is er niet alleen voor in de zomer. Ook in andere jaargetijden houdt de airco de temperatuur in de auto op peil en zorgt er voor dat de voorruit niet beslaat. De airco check is dus geen overbodige luxe.

Bij de airco check controleert de Budgetservice.nl dealer het gehele airco systeem van jouw auto. Hij kijkt of het airco filter nog goed werkt en of de verdamper en condensor van de airco moeten worden gereinigd (anders gaat de lucht uit de airco 'stinken'). Een goed werkende airco zorgt het hele jaar door voor gemak, comfort én veiligheid. Het is dan ook geen wonder dat de meeste nieuwe auto's mét airco worden verkocht. Koele lucht op warme zomerdagen en geen beslagen ruiten in natte winters.

In de prijs voor een airco check op onze website is alleen de controle van de airco meegenomen. Onderhoud of reparatie wordt nooit zonder overleg en jouw toestemming uitgevoerd.

Veel gestelde vragen over Airco Check

De airco is een gesloten systeem dat een koude-middel rondpompt en daarmee de warme (buiten)lucht verkoelt. Het houdt de auto koel op warme dagen. Daarnaast is de airco op koude momenten erg handig, omdat de airco de aangezogen lucht ontdoet van vocht. Hierdoor is jouw beslagen voorruit véél sneller droog dan met alleen verwarming. Als de airco rare geluiden maakt, stinkt of het duurt erg lang voordat de voorruit niet meer is beslagen, kan er iets mis zijn en is het verstandig de airco zo snel mogelijk te laten controleren.

De monteur controleert tijdens de Airco Check of het gehele airconditioning systeem nog goed werkt. Hij maakt de verdamper schoon en checkt de condensor op beschadigingen. Dat moet twee keer per jaar gebeuren om de koelcapaciteit van de airco op peil te houden. Elke twee jaar moet de airco worden gereinigd.